vasárnap, 25 február 2018

 

 

 

Kedves vásárlóink!

Webáruházunk új címre költözött!

Új címünk:

 

VEGAN FOOD MARKET

by BiOrganik

 

 

http://veganfoodmarket.hu

Viszonteladói kapcsolat

 

 

Környezetvédelem BIO tisztítószerekkel

 

Az elmúlt években egyre több cikk íródott arról, hogy milyen káros hatásokkal bírnak azok az otthoni tisztító-, mosó- és mosogatószerek, amik kemikáliák használatával ígérnek tiszta padlót, fényes felületeket, patyolat tiszta ruhákat és mesés illatokat otthonunkba. Szerencsére egyre többen döntenek a környezetkímélő öko és bio termékek mellett. Nem csoda, hiszen családunk és saját egészségünk mellett a Föld tisztasága a tét.

A Sodasan termékei egyaránt figyelembe veszik mindkét szempontot és lehetőséget nyújtanak arra, hogy használatukkal csökkentsünk annak az ökológiai lábnyomnak a méretét, amelyet maga után hagy minden ember születésétől, élete végéig. Mindenki számára ismerős kép, ahogy édesanyánk óvatosan a bevásárlókosárba helyezi, az időnként rosszul záródó hypo szürkésbarna flakonját. Gyerekekként a lelkünkre bízták, hogy ne nyúljunk hozzá, nehogy bajunk essen.

A hyporól mindenki tudja, hogy erős maró hatású szerről van szó, amely kis mértékben is mérgező. Ma már nem sokunknak jut eszébe a jó öreg hypóval takarítani és fehéríteni, hiszen tudjuk mennyire veszélyes vegyi anyagról van szó. Vagy mégis használjuk?

A világ sokat változott a 70-es, 80-as évek óta, de a vegyszerek valahogy a régiek maradtak. Egy valami változott, a csomagolás! A színes, dizájnos fedőpapírok és hangzatos márkanevek mögött sokszor ugyanaz a klóros, savas, foszfátos tartalmú folyadék található, színes és illatosított változatban, mint amit nagymamáink és anyukáink használtak évtizedekkel ezelőtt. Akkoriban még nem volt divat a környezetszennyezéssel, környezetvédelemmel foglalkozni. Ma viszont mondhatjuk, hogy nem lehet igazi környezetvédő és környezettudatos vásárló az, aki nem törődik azzal, hogy milyen vegyszert juttat a lefolyóinkba, ezáltal vizeinkbe és a talajba. A tisztítószerek csomagolása is megér néhány szót. E szempontból is veszélyes szilárd hulladéknak számítanak, mivel a bennük lévő vegyszerek nem távoznak maradéktalanul. Be kell látni, hogy jelenleg az ilyen veszélyes hulladékok begyűjtése és kezelése nem megoldott hazánkban. Az egyetlen megoldás az volna, ha mindenki az erre a célra fenntartott hulladékudvarokon, hulladéktelepeken adná le az ilyen flakonokat. Talán nem meglepő, hogy manapság csak csekély mennyiség kerül a flakonokból ilyen telepekre. Ehelyett a háztartási hulladékkal együtt a szeméttelepekre kerülnek, ahol tovább szennyezik a földet. Lássuk csak! Amikor otthon használjuk őket, akkor a levegőt, és saját egészségünket szennyezzük. Ha a lefolyóba öntjük, vagy mosogatószerek esetén a mosogatóba, akkor már a vizeinket is károsítjuk, és ezt az ártalmas hatást tovább folytatjuk, amikor a kiürült flakont a kukába hajítjuk. Ennek az alapos környezet- és egészségszennyezői tevékenységnek ideje búcsút mondani!

 A Sodasan nagy figyelmet fordít termékei csomagolására is, hiszen azok  újrahasznosítható anyagokból készülnek. Összetevőik pedig, amiknek jó része ökológiai gazdálkodásból származik, olyan növényi összetevők, amelyek nem szennyezik a környezetet. A környezettudatos vásárlás egyik alapja, hogy olyan természetes alapanyagú tisztító- és mosószereket vásároljunk, amelyek:

  • vegyszermentesek
  • gazdaságosak; kiadósak, koncentráltak- kevés mennyiség is elegendő belőlük
  • legyen univerzális funkciójú köztük, amit a takarítás több fázisánál alkalmazhatunk (pl Sodasan Általános Tisztítószer, ami alkalmas a fa, műanyag, kerámia, üveg, linóleum és fém tisztítására is)
  • valódi tisztító hatással bírjanak és ne bevonatot képezzenek pl: a ruhán
  • ne legyenek mérgezőek, a kisgyermekekre ne jelentsenek veszélyt
  • csomagolásuk újrahasznosítható anyagból készüljön
  • kíméljék a háztartási eszközöket pl. a mosógépet
  • a termékeket ne teszteljék állatokon

A Sodasan termékek e fenti felsorolás mindegyikének eleget tesznek, hiszen környezetbarát összetevőket tartalmaznak, természetes fertőtlenítő hatással bírnak, illatanyagaik belélegezve sem károsak. Nem károsítják az ózonréteget. Továbbá nem okoznak allergiát, vagy bármilyen egészségkárosodást.

 

írta:Takáts Kriszta