vasárnap, 25 február 2018

 

 

 

Kedves vásárlóink!

Webáruházunk új címre költözött!

Új címünk:

 

VEGAN FOOD MARKET

by BiOrganik

 

 

http://veganfoodmarket.hu

Viszonteladói kapcsolat

 

 

Bio mosószerek a tudatos életmódban

 

A tudatos életmód, a környezettudatosság egyre szélesebb körben elterjed hazánkban is. Ám sokaknál az érdeklődés még mindig csak az élet egy-egy területére terjed ki e szempontból. Van, aki az ételei alapanyagait tartja szem előtt. Más az ételek elkészítési módját.

Van, aki a környezetet teszi felelőssé egészségi állapotunkért, más a pszichés tényezőket. Mindegyiküknek igaza van önmagában, de egyiket sem veszíthetjük szem elől.

A környezeti mérgek nagy csoportját képezik azok a vegyi anyagok, melyek bőrünkön át jutnak szervezetünkbe. Bár a légzésen, az élelem útján vagy a megivott folyadékokon át, az emésztőrendszeren keresztül bejutott szennyezőanyagok tetemes mennyiségűek, a bőrön át felszívódó testidegen anyagok azért alattomosak, mert ezekről vajmi keveset tudunk. Ha nincs látható jele számunkra, többnyire nem veszünk róla tudomást. Léteznek bizonyos szabványok, amikhez a gyártók igazodnak. Ez egy mennyiségi hivatkozás, amennyinél többet az ártalmas adalékokból nem tartalmazhatnak a testünkkel érintkező háztartási szerek. Azonban a tudatos életmód híveit nem annyira ezen kemikáliák mennyisége, mint minősége zavarja.

Gondoljunk csak a gyógyvizekre. Ha beülünk egy gyógyfürdőbe, akkor a vízben oldott, amúgy mennyiségre kevés jótékony vegyület, ha nem is isszuk meg, a bőrünkön át felszívódva hat. És akár pár óra után érezteti hatását! Ugyanez megtörténik az ártalmas anyagokkal is. Vannak anyagok, amiket közvetlenül a bőrre viszünk fel, de a látszólag ártalmatlan mosószerekből többnyire visszamaradnak anyagok a kimosott ruhán, ezek később egész nap érintkeznek bőrünkkel. Sokan, ha választottak, ugyanazt a márkát éveken át használják, tehát ezek lehetséges káros hatása hosszú időn át hat ránk. A felületaktív anyagok, amelyek a mosópor habosodásáért felelősek, vagy amelyek a folyékony mosószereket lágyabbá teszik egyes esetekben egészségügyi problémákat okozhatnak. Ezek a bőrirritációtól kezdve, az idegrendszer károsodásán át, akár a rákig terjedhetnek. Mosás után a ruhák illatosak, ezt az erőteljes illatanyagoknak köszönhetik. Ahhoz, hogy egy ruha tartósan illatos legyen, folyamatosan illatanyagoknak kell a levegőbe kerülniük a ruhából. Mivel az illatot belélegezzük, ennek alapanyaga kiemelten fontos.

Léteznek olyan vállalatok a földön, melyek célul tűzték ki, hogy ezt a szegmenst, a tisztítást a lehető leginkább ártalmatlanná tegyék. Sokakban még fel sem merült, hogy a mosószer is lehet ártalmas és ezen a téren is használhatunk egészséges alternatívát, miközben például a SODASAN cégnek a különböző igényekhez igazodva számos terméke létezik, amelyek mind kizárólag természetes anyagokból készültek, és organikus termelésből származnak. Por és folyékony változatban egyaránt készítenek mosószereket, amelyek a fent említett ártalmas kemikáliákat nem tartalmazzák. A fehér és színes ruhákhoz egyaránt alkalmas, 40-95 fok közt alkalmazható Sodasan Bio mosópor egy univerzális mosópor koncentrátum. Tehát eleve kevesebbet kell belőle használnunk. Nem tartalmaz petrolkémiai vegyületeket, potenciálisan veszélyes habzóanyagokat, sem erőteljes vegyi anyagokat, mégis alapos mosást biztosít. Nem tartalmaz enzimeket, illetve genetikailag módosított összetevőket sem. Illatanyagai természetes illóolajok. Ezen felül, kizárólag növényi alapanyagai mind lebomlók és a környezetet sem károsítják.

A Sodasan Bio folyékony mosószer különlegessége, hogy az érzékenyebb ruhák számára is megfelelő, már 30 foktól hatékony mosást biztosít. Illetve ezt a hatóerőt keményebb vízben is ki tudja fejteni. A gyapjú és a selyem itt kivételt képeznek, ezekhez a Sodasan egy speciális terméket, a Sodasan Öko gyapjú és finom mosószert ajánlja. Megelőzve korunkat, a Sodasan termékek azon ritka kivételek közé tartoznak, melyek háztartásunknak valóban bőr- és szervezetbarát, és környezetkímélő támogatói.