vasárnap, 25 február 2018

 

 

 

Kedves vásárlóink!

Webáruházunk új címre költözött!

Új címünk:

 

VEGAN FOOD MARKET

by BiOrganik

 

 

http://veganfoodmarket.hu

Viszonteladói kapcsolat

 

 

A Környezetbarát Sodasan

 

Valóban lehet a takarítás, a tisztítás egyszerű? Lehet a tisztítószer is egyszerű, mégis hatásos? Lehet ez egy általános szer, ami minden felületre alkalmas, beleérve a csempét, a fémet, a fát, a műanyagot, a kerámiát vagy akár az üveget is? De úgy, hogy a lakásunk, tárgyaink felületét ne károsítsa, viszont ne is vonja be trükkösen, látszólag tiszta, csillogó felszínt biztosító, de egészségre káros anyagokkal?

Lehet ez a szer organikus termelésből származó, testidegen vegyszerektől, adalékoktól mentes? De úgy, hogy egyúttal kézkímélő is legyen, sőt belélegezve se legyen káros? A Sodasan és a Sonett BIO általános tisztítószer pontosan ilyen. Körülbelül 25ml kell 5 liter vízhez, tehát gazdaságos is. A fél literes kiszerelés tehát 100 literhez elegendő.

Cukortenzidjei, organikus növényi olajokból készült szappan összetevője, a benne lévő szóda, citromsav és etanol együtt alapos tisztítást végeznek. Bio illóolajai, könnyű, friss, kellemes illatot biztosítanak. Mindezt lúgos kémhatással teszi, úgy, hogy érzékeny bőrűeknek is megfelelő legyen.

Míg ezek a szelíd összetevők hatásosan együttműködnek, ez nem mondható el a többi tisztítószerről. Ha például a régről közismert hypo, illetve a belőle tovább fejlesztett, egyéb klórtartalmú szer találkozik a vízkőoldóval vagy maradványaival, abból klórgáz keletkezhet, ami súlyos légúti károsodást vagy nagyobb mennyiségnél akár halált is okozhat. Számos más szer ammóniát tartalmaz, ami bár erőteljesen tisztít, de bőr- és szemirritációhoz vezethet. Más háztartási vegyi anyagokkal keveredve szintén ártalmas gázok keletkezhetnek. Ugyanúgy, mint a még mindig sokak által használt sósav és lefolyótisztító elegyéből. Sok modern háztartási szer a fentiekhez hasonló összetevőkkel rendelkezik, csak felületaktív anyagokat, mesterséges illatkomponenseket, tartósító szereket, stb. tartalmaznak vagy egyszerűen csak a csomagolás más. Áttekintve számos reklámozott szer összetételét olyan alapanyagokat találunk, melyek sokszor csak hígítva használhatók, bőr irritációt, akár égési sérülést okozhatnak és károsak a szemnek, illetve a tüdőnek is. Vajon van-e értelme bedőlni a reklámoknak és feláldozni, akár ha adott esetben kismértékben is, az egészségünket. Különösképp, ha egy adott szert évekig használunk.

A jól csengő, speciális hatások is, mint az “intelligens” folt tisztítás, a por- és folttaszító hatások vagy csak az egy bizonyos anyagfelületre jó szerek valóban hatékonyak lehetnek, de egy átlagos háztartás átlagos szennyeződései mellett nincs rájuk szükség. Áruk, még ha olcsó lenne is, mivel sok különböző szert kell belőlük megvásárolnunk, együttes áruk tetemes.

A Sodasan BIO általános tisztítószer a legkülönbözőbb felületek tisztítására alkalmas, mert egyszerűen a szennyeződéseket távolítja el, azok minden típusára alkalmas. Emellett természetesen biodegradábilis, a  természetben gyorsan és teljesen lebomló anyagokból áll. Alapanyagai többek közt kókuszolaj, cukrok, növényi olajok. Kizárólag növényi összetevőkből álló, vegán termék. Nagyon kemény vízzel is használható. Nem tartalmaz semmilyen színező vagy tartósító szert sem. Ezekre már csak azért is érdemes külön odafigyelnünk, mert egyes, akár oganikus szerekben, csak ártalmatlan tisztító hatású anyagokat tüntetnek fel, de a tartósításra alkalmazott összetevő az egészségre káros. Ilyen csak példaként említve a benzisothiazoline vagy a methilisothiazolinone, amit számos szerben alkalmaznak és toxikusak az emberi szervezet számára, bőr-, szem-, tüdő-, illetve idegi problémákat okozhatnak.

A Sodasan és Sonett minden pozitívuma mellett ráadásul 100%ban megújuló energiát használó üzemben készül, melynek nincs co2 kibocsátása sem, illetve rendelkezik a szigorú Ecogarantie és Ecocert védjegyekkel is. Egyszerűen a legjobb a választás.