vasárnap, 25 február 2018

 

 

 

Kedves vásárlóink!

Webáruházunk új címre költözött!

Új címünk:

 

VEGAN FOOD MARKET

by BiOrganik

 

 

http://veganfoodmarket.hu

Viszonteladói kapcsolat

 

 

Vegyszermentes tisztaság Sodasannal

 

Természetes igényünk, hogy szeretnénk tiszta otthonban élni. Sokan mindent megtesznek ennek érdekében és tucatnyi tisztítószerrel felfegyverkezve indulnak harcba a szennyeződések ellen nap, mint nap. Az agresszív vegyszerek azonban több káros utóhatással bírnak, amelyeket érdemes figyelembe venni.

 Az egészségünk és környezetünk védelme nem kerülhet háttérbe, amikor megválasztjuk tisztítószereinket, fontos rávilágítani, hogy a boltokban kapható szerek többségével, tulajdonképpen mérgező vegyi anyagokat viszünk otthonunkba. Sajnos a termékek címkéjét olvasva, sokszor rejtve maradnak a kereső szemek elől a veszélyes összetevők.

Mondhatni, hogy a háztartási áruk piaca még nem megfelelően szabályozott, hiszen akár a törvényes keretek betartása mellett is lehagyhatóak a címkéről egyes adalékok, vagy azok az átlag fogyasztót megtévesztő elnevezéssel is rákerülhetnek. Éppen ezért érdemes természetes, bio termékek mellett letenni voksunkat, hiszen ezt a minősítést szigorú ellenőrzés után kaphatják meg a gyártók. Több kutatás szerint egyes háztartási kemikáliák rákkeltő hatásúak, emellett számos egyéb komoly egészségkárosító hatással kell számolni hosszú távú használatuk esetén. Allergiát, tüdő és agykárosodást, nőknél meddőséget, fejlődő gyermeknél fejlődési rendellenességeket okozhatnak. Egy tanulmány során 800 nőt kérdeztek meg takarítási szokásaikról.

Közülük 400-an egészségesek voltak, 400-an pedig mellrákban szenvedetek. Az eredményekből kiderült, hogy kétszer akkora volt a betegség kockázata azoknál, akik háztartási vegyszereket és légfrissítőket használtak. A fenti tanulmányt vezető kutatók legerősebb összefüggést a mellrák és a penész- illetve gombaölő szerek között találtak. A szintetikus pézsma, mint adalék is kiemelkedően negatív hatásúnak bizonyult. A pézsma ugyanis mosószerek, textillágyítók és illatosított légfrissítők összetevője. Ezek az anyagok az amerikai Környezetvédelmi Munkacsoport (EWG) által vizsgált kísérletben a résztvevők 70%-ánál kimutathatóak voltak. Olyannyira, hogy azokat az édesanyák tejében is megtalálták. Széles körűen használt tisztítószerek összetevőinél főként a benzolra, terpénekre és sztirolra fordítsunk figyelmet. A benzol előfordulása mindennapos a tisztítószerekben. Hatása rákkeltő, mérgező, növeli a leukémia és vérbetegségek kockázatát. A terpéneket a citrus és fenyő illatú szerekben találjuk. Formaldehidhez hasonlítható mérgező anyagokat hoznak létre, mivel kölcsönhatásba lépnek az ózonnal. Sztirollal is számos szerben találkozunk. Fejlődési rendellenességet, termékenységi problémákat és rákot okozhat használata.

Megemlíthető még az általános tisztítókban és ablaktisztító folyadékokban található butyl cellesolve, ami károsíthatja a vesét, csontvelőt, májat és az idegrendszert. Erős baktériumölőként ismeretes a triclosan, ami viszont kutatások szerint az emberi sejteket is öli. A természetes, bio tisztítók esetében nem kell tartanunk a fent említett súlyos mellékhatásoktól. Ilyen termékek elkötelezett gyártója a Sodasan. Nem használnak klór tartalmú vegyi tisztítószereket, enzimeket, foszfátokat, génkezelt adalékanyagokat, mesterséges illat- és színezőanyagokat, tartósítószereket, így nem kell a címkék böngészésével foglalkoznunk és észben tartanunk a számos káros összetevőt, ami a legtöbb tisztító termékben megtalálható.

A Sodasan minden termékénél csak biológiailag ellenőrzött organikus olajokat alkalmaz. A környezet- és állatvédelem iránti elkötelezettségüket mi sem bizonyítja jobban, minthogy gyáruk napelemek segítségével állítja elő az elektromos áramot, a termékek csomagolása újrahasznosítható anyagokból készül és nem végeznek állatkísérleteket sem. Termékeik között megtalálhatóak általános tisztítók, ablaktiszító, wc fertőtlenítő, vízkőoldó, folttisztító, folyékony súroló. Mosogatószert kézi és gépi mosáshoz egyaránt ajánlanak. A vegyszermentes mosáshoz kímélő mosószereket és öblítőket választhatunk termékkínálatukból, hideg vizes, gyors kézi- és gépi mosáshoz egyaránt. A Sodasan gondol a babákra is, így érzékeny bőrre is ajánlanak készítményeket. A termékek megvásárolhatóak a biorganik online webáruházban a biorganik.hu oldalon keresztül.

                                                                                                                              Takáts Kriszta